ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ | MeteoWebCams LIVE

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 8-12.4.2019 | ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Υποτροπή παρουσίασε ο καιρός την Κυριακή, βγάζοντας εντελώς Off την πρόγνωση της Παρασκευής για βελτίωση.  

  • Με αφορμή την σημερινή αποτυχία, να σας πω πως η επιστήμη της μετεωρολογίας δεν θα καταφέρει ποτέ να δει στο 100% όλες τις διεργασίες της ατμόσφαιρας. Πρόγνωση άνω των 6 ημερών δεν υφίσταται, ενώ περίοδοι όπως η άνοιξη ή το φθινόπωρο, μεταβατικές δηλαδή περίοδοι από το καλοκαίρι στον χειμώνα και το αντίστροφο η προγνωσιμότητα πέφτει πολύ χαμηλά ακόμα και στο 24ωρο. Πάντως, στην προκειμένη περίπτωση, η ευθύνη δεν είναι στα αριθμητικά μοντέλα, αλλά εμού, στην ανανέωση της πρόγνωσης. Τα προγνωστικά μοντέλα "είδαν" την εξέλιξη αυτή περίπου 12 ώρες πριν, από χθες το απόγευμα, ωστόσο δεν υπάρχει η ευχέρεια τα Σαββατοκύριακα για συνεχή παρακολούθηση για ανανέωση προγνώσεων.

Στην εξέλιξη τώρα, από τα ξημερώματα της Δευτέρας περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά. Δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν κατά τόπους προβλήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως ισχυροί, ωστόσο κατά την εξέλιξη καταιγίδας πιθανόν να ενισχυθούν σημαντικά.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, προβλέπεται βροχερός καιρός. Ενώ την Τετάρτη διαφαίνεται βελτίωση και πιθανή εκ νέου επιδείνωση από το απόγευμα της Πέμπτης.
Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθηκη προγνωσεων

Meteo WebCams Ηλειας | metar.gr

Δημοφιλεις προγνωσεις