ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ | MeteoWebCams LIVE

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 | Σε ένα μήνα σημειώθηκε περίπου το μισό ετήσιο ύψος βροχής!

O πιο υετοφόρος Ιανουάριος, που έχει καταγραφεί από τό 2007 που αναπτύχθηκε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο φετινός. 



Σε ένα μήνα σημειώθηκε περίπου το μισό ετήσιο ύψος βροχής!

Αναλυτικότερα, κανονικά το μήνα Ιανουάριο σημειώνονται περίπου 130 χιλιοστά στα πεδινά τμήματα ενώ φέτος άγγιξαν το τριπλάσιο με 380 χιλιοστά, τιμές που δεν είχαν καταγραφεί την τελευταία 10ετία. Στα ορεινά ακόμα περισσότερες οι βροχοπτώσεις φτάνοντας σχεδόν τα 600 χιλιοστά στην Ανδρίτσαινα, στο μισό της ετήσιας κανονικής βροχόπτωσης !!! Μάλιστα από τις 31 μέρες του Ιανουαρίου συνήθως βρέχει τις 12, με τον φετινό Ιανουάριο να δίνει διπλάσιο αριθμό ημερών βροχόπτωσης.


Συμπερασματικά, επικράτησαν πολύ επικίνδυνες καιρικές συνθήκες με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά να πλήττουν την χώρα μας και την περιοχή μας δίνοντας ακραίες βροχοπτώσεις για το μήνα Ιανουάριο.

Προκάλεσαν υπερχειλίσεις χειμάρων και ποταμών, σοβαρά επεισόδια κατολισθήσεων και καθιζήσεων, συνθήκες και αποτελέσματα τα οποία ήταν απολύτως προγνώσημα.





Το ευτυχές είναι πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα σε πραγματικά επικίνδυνες συνθήκες, πράγμα το οποίο δείχνει πως οι πολίτες έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθηκη προγνωσεων

Meteo WebCams Ηλειας | metar.gr

Δημοφιλεις προγνωσεις